Juni 2022 | De Maand van de Media en ICT

En dan is juni, de laatste maand van ons jubileumjaar, aangebroken. Het was een jaar vol verrassende activiteiten. Voor de maand juni hebben we een ontzettend leuk programma samengesteld

Panelen ‘100 jaar ds. Pierson College’

Ontwerpers: Frans Artz en Levi van Lieshout in samenwerking met Clo Martens en Tom Sas.

Lezing Maria Genova

Op dinsdag 7 juni 2022  komt de bekende schrijfster/journalist  Maria Genova naar de Pierson. Zij vertelt onder andere over hoe je jezelf kunt beschermen tegen digitale bedreigingen als identiteitsfraude en online oplichting. Haar boek “What the h@ck” won in 2020 de prijs voor beste kinderboekendebuut. Maria zal ook tijd nemen om haar boeken te signeren.

VERSE ALGORITMES COLLEGE: Wat weet internet van jou?

Op dinsdag 14 juni 2022 organiseren we de interactieve avond ‘Verse algoritmes: wat weet internet van jou?’ met mediakunstenaar Dries Depoorter en grafisch journalist Rogier Klomp. Een project van Huis73 waarin wordt samenwerkt met burgers, kunstenaars, wetenschappers en het onderwijs. We onderzoeken wat het internet van je weet en hoe je je algoritmes vers en origineel kunt houden. Met mediakunstenaar Dries DePoorter, grafisch journalist Rogier Klomp en samen met jou gaan we op onderzoek en in gesprek!

 Weet je wat algoritmes zijn en wat ze allemaal teweeg brengen in je (digitale) leven? Is het antwoord daarop: ‘Nee’ of ‘Ik heb niets te verbergen’, meld je dan snel aan.
Je zal versteld staan van de uitkomst van deze interactieve avond!

Maand van de Media en ICT