November 2021 | Maand van de Wetenschap

Een spectaculaire én leerzame maand, met diverse activiteiten!

In november wordt door de secties natuurkunde, scheikunde en biologie het thema wetenschap ingevuld met aansprekende activiteiten voor onze leerlingen.
Van een geocache speurtocht, het creëren van een Goldberg Machine door de verschillende leerjaren, tot de Slinger van Foucault.
Een kleine greep uit het gevarieerde programma:

1

‘Gezond of ziek –
een vouwtje verkeerd’

Op 9 november komen studenten van Universiteit Leiden naar Den Bosch om een practicum te verzorgen. Het gaat over de werking van enzymen in je lichaam. De inhoud van het practicum sluit heel goed aan bij de lesstof. We starten om 14.00 uur en zijn rond 16.15 uur klaar. Het is vooral geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw havo – vwo met biologie of scheikunde.

2

‘Pierson de ruimte in’


Op 12 november starten we om 14.00 uur op school met het maken en lanceren van een raket. Na samen wat te eten vertrekken we naar sterrenwacht Halley in Heesch voor een avondprogramma. We zijn tegen 23.00 uur weer terug op school. Deze activiteit is geschikt voor voor leerlingen uit alle leerjaren.3

‘maak-klas’


Op 16 november start de maak-klas. De maak-klas is een plek waar de leerlingen ruimte krijgen om projecten te maken, problemen op te lossen of vragen te onderzoeken. Om de twee weken gaan we op dinsdag samenkomen om 14:45 uur in het bètatec-lokaal (A8) zodat er gewerkt kan worden aan alle ideeën. Samen gaan we onderzoeken wat nodig is voor de realisatie van deze ideeën. En wil je graag iets maken, maar je weet niet goed wat? Geen probleem, wij hebben ook ideeën waarmee je aan de slag kunt, voor zowel beginners als gevorderden. De maak-klas is er voor alle leerlingen!


4

‘Ideale Burger Challenge’


Tijdens dit practicum gaan leerlingen aan de slag om een plantaardige burger te maken. De theoretische achtergrond wordt toegelicht en ze gaan lekker praktisch aan de slag. Deze activiteit is ook vooral bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw havo – vwo met biologie of scheikunde.