Terugblik januari

Fotografietalent op school!

In het kader van Pierson 100 jaar is januari, de maand van de Creatie, van start gegaan!
Als aftrap hebben we een hele leuke foto workshop gehad met super enthousiaste deelnemers (zowel leerlingen als medewerkers) én een winnende foto!

Na een introductie over het belangrijkste gereedschap dat je nodig hebt om goed te kunnen fotograferen; je ogen (!), hebben de deelnemers in duo’s in en om de school foto’s gemaakt om een foto-bingokaart vol te krijgen. Uit al deze foto’s hebben we uiteindelijk met zijn allen de winnende foto gekozen.

Een prachtige foto gemaakt door Omar (uit de brugklas) en Nelly van Lith, waarbij de opdracht was; maak een foto van het schoolgebouw in zijn geheel of een detail. De fotografen hadden allemaal heel veel geluk met de prachtige lucht boven onze school, op het moment van de workshop, maar zoals Omar en Nelly daar gebruik van hebben gemaakt is een mooie prijs en felicitatie waard!

Zie hieronder de winnende foto van Omar en Nelly. Wat een mooie schaapjeswolken!

City Drawing / Pandjes schetsen

De derde workshop in de maand van de creatie was City drawing / Pandjes schetsen. Na een korte inleiding zijn we naar buiten gegaan met een plankje, zwarte fineliner en mobiel (camera).

Het was de bedoeling in een kleine 3 kwartier een pandje/gevel te schetsen met fineliner. Dus geen tijd voor nadenken. “Gewoon” doen. Na de schets die buiten gemaakt is zijn we weer naar binnen gegaan om schaduwlijnen, kleur en details aan te brengen. Zie hieronder de super mooie resultaten van zowel leerlingen als docenten!