Terugblik maart

Inspirerende mindgym met Wouter de Jong

Op 23 maart kregen we lessen hoe we ons brein zélf kunnen beïnvloeden. Wouter leert je (weer) baas te worden in je eigen hoofd.Bij goed voor jezelf zorgen, denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas goed in je vel als je ook mentaal sterk bent.

Een leuke inspirerende avond waarin Wouter je mee op reis neemt. Wetenschappelijke inzichten giet hij in praktische oefeningen.

In no time creëert Wouter een fijne sfeer en laat hij het publiek zich veilig genoeg voelen om oefeningen met elkaar uit te voeren. Met als gevolg hilarische tafrelen zowel op het podium als in de zaal. Met humor en quotes bespeelt hij de aanwezigen. Zijn sleutelwoorden zijn:

1. Aandacht
2. Veerkracht
3. Positiviteit
4. Altruïsme

Alle vier de items worden uitgebreid besproken met voorbeelden en oefeningen die je dagelijks kunt doen. Hoe je met meer aandacht kunt leven en positieve emoties langer vast kunt houden. Waar heb je invloed op en wat heb je te accepteren in het leven?

Zelfkritiek vraagt of jij wel goed genoeg bent
Zelfacceptatie vraagt wat goed is voor jou

Een volle avond waar iedereen uit kan halen wat op hem of haar van toepassing is. Boodschappen die hij meegeeft waar je nog over na gaat denken. Oefeningen die je in je dagelijkse schema kunt implementeren en niet veel extra tijd vragen.

Hij sluit de avond af met een quote, die voor iedereen naar eigen inzicht is in te vullen: “Het allerbelangrijkste is niet te vergeten wat het allerbelangrijkste is.”

Eén van de belangrijkste boodschappen van de avond is: echte aandacht hebben voor elkaar en een compliment of vriendelijk woord! Het kost immers niets, maar heeft enorm veel invloed op ieders mindset.